2008-02-24

marmorerade brownies med hallon

Torsdagens bak blev faktiskt mycket lyckat! Receptet till mina marmorerade brownies med hallon kommer ursprungligen från kokboken Två systrars söta. Den har jag tyvärr inte, istället har jag snott receptet från internet. Det har fördelen att det verkar hyfsat komplicerat, men i själva verket är mycket enkelt! Tyvärr ser browniesarna inte riktigt lika smarriga ut på bild som i verkligheten, men här är de i alla fall:

Chokladsmet:
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon (djupfrysta och tinade eller färska)

Sätt ugnen på 175 grader. Smör och mjöla/bröa en ugnsform, ca 20*30 cm.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg poröst. Rör ner den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna utom hallonen till cream cheese-smeten. Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra några tag i smeten med en kniv så att den blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.

Grädda i ugnen ca 20 min. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Good luck!

/M.

Inga kommentarer: