2008-06-08

i soliga hufvudstaden

Emma och jag valde att spendera vår tre dagar långa semester med en tripp till Stockholm över helgen inklusive fredagens nationaldag. Tyvärr visade det sig att ungefär halva resten av Europa fått samma idé. Det var sjukligt mycket folk! Men vi hade trevligt i alla fall. Sparsamma som vi är gick vi överallt, säkert flera mil. Mitt solexem nådde någon slags kulmen under fredagen då vi gick runt Söder i jakt på ett apotek. Alla var dock stängda eftersom folket förväntade fira vårt stolta konungadöme. På lördagsförmiddagen kunde jag dock utrusta mig med solskyddsfaktor 50 och överlevde därmed helgen.

Mamma hyr ju numera en liten övernattningslägenhet på Ersta i Stockholm. Väldigt trevligt läge, med samma utsikt från fönstret som den på bilden. Agendan var ungefär sådan att vi under fredagen letade apotek samt gick till Street på Hornstull (en besvikelse, denna helgen liknade det mest Vingåkers outlet). Vi provade även tjusiga men illa passande balklänningar på en secondhand-butik. Under lördagen gjorde vi stan och fick med oss allt på listan förutom en sån där tådelare som används när man målar tågnaglarna. De tycks ha utgått ur alla sortiment. På kvällen träffade vi Gunilla och gick till Sodra vid Mosebacke och socialiserade. Idag åkte vi hem med varsitt tåg eftersom vi misslyckades med att boka in oss på samma (vilket även hände på ditresan).

Nu är jag hemma i Karlskoga och försöker förbereda mig mentalt på att åka till Rotterdam om två dagar och agera proffsig webbsidesmakare. Markus har åkt till Österrike för att heja fram de svenska pojkarna till stordåd i fotbolls EM. Det kan nog behövas.

I torsdags avslutade jag min sjätte termin på universitetet. Hade jag inte tänkt så totalt annorlunda för ett år sedan hade det kunnat betyda examen och eventuellt jobb nu. Tyvärr har jag dock en termin kvar innan jag kan komma ut i den riktiga världen. Men ett stort grattis till alla kursare som är klara!

/M.

Inga kommentarer: