2008-10-09

livet enligt rosa



Rosa har börjat bli mer hemmastadd nu. Hon har vant sig vid oss - och vi har vant oss vid henne.

Vissa rutiner har också börjat infinna sig, det är skönt. Hon vaknar vid 06.30 på morgonen och då gäller det att ta sig ut. Snabbt! En och annan pöl på golvet har det blivit, men det får man lasta matten och hussen för. Efter kissturen är Rosa kalaspigg! Hon vill helst köra race fram och tillbaka genom lägenheten. Matten och hussen vill helst sova. Det går faktiskt att få henne att sussa lite till. Ligger man blixtstilla i sängen och snarkar lagom verklighetstroget gör hon tillslut likadant...

Så sover vi allihop igen, oftast till 08.30. Då har Rosa fått nog. Den glädje hon känner varje ny morgon är obetalbar. Vid denna tid har hon sin absoluta peak på dagen! Hon far runt, runt med sina favoritleksaker strumpan, sadelskyddet, dörrmattan och skon (notera att ingen av dem tillhör de dyra köpeleksakerna...).

Sedan är det frukost. Rosa är modern och har anammat hela functional food-trenden. Hon äter biologiskt anpassad rå föda, BARF, och hon älskar det. Det enda negativa är att människornas mat har blivit utkonkurrerad från frysen och att hela köket luktar vom. Men, vad gör man inte?

Efter frullen är det brottom ut igen. Vid den här tiden brukar Rosa passa på att fixa "tvåan". För att stävja lite av energi- och upptäckarbehovet brukar det nu bli någon form av äventyr. Detta dagsmoment har utökats för varje dag som gått. Dag ett var det action att gå 200 meter runt dagiset utanför. Idag gick vi betydligt längre och passerade såväl ett övergångsställe som broar och skogsarbetare. Rosa noterade allt med ett överseende lugn.

Väl hemma är Rosa trött och tar sig en tupplur. Helst mellan matten och hussen i soffan. Där kan hon ligga länge och snarka och sprätta med benen i någon vild dröm. Så går resten av dagen i en mix av vila, kissturer och övningar. Redan efter fyra dagar i Uppsala kan Rosa (oftast) "sitt", "ligg", "tassen", "gå fot", "vänta" samt komma på inkallning. Hon är helt enkelt otroligt smart! Hon är ganska tjejig också. Eller hon har i alla fall typiskt kvinnliga intressen; hon gillar tv-serien Sex and the city, skor och att möblera om hemma.

Rosa är verkligen världens finaste! Faktiskt lite lik husse: envis, smart och snygg!

/M.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag minns nog hur matte var i den åldern vad morgnarna beträffar... Men det gick ju över så småningom.