2009-01-25

rosa i leklandet

Världen har vidgats sedan vi skaffade Felician. Rosa och jag åkte till Sofia på andra sidan stan förra helgen och hittade hundarnas eget lekland. Sedan dess har vi varit där nästan varje dag.

Uppsala kommun har en fårhage eller nåt sånt som de lånar ut till alla hundägare i staden. Där kan man släppa hunden lös och låta den leka/fajtas med alla de andra jyckarna.

För Rosa, som ser sig själv som världens härskare, är detta väldigt nyttigt. Första gången hon kom dit träffade hon på en äldre Dobermanntik som inte uppskattade hennes manér. Rosa åkte i backen. Och så åkte hon i backen. Och så gjorde hon det igen. Rosa är nämligen lite som matte - sjukligt envis som någon har sagt. Mot dobbisen hade hon dock inget att sätta emot utan lärde sig snart hur man skulle bete sig för att få vara med i leken. Effektiv uppfostran!

Efter den persen leker hon fint med Ludde, Albert, Olga, Spot och de andra. Efter några rundor är hon så trött så hon somnar innan bilen lämnat parkeringen. Effektiv motionering.

/M.

Inga kommentarer: