2008-02-27

hurra igen!

Det behövs inga livsomvälvande grejer för att jag skall ta till superlativen inte. Idag nåddes jag av budskapet att Helen bakar skinkgifflar åt oss att ta med till fjällen! Jag hade nästan glömt dem - men de är väärldens godaste! Det är gifflar inte bara fulla med ost och skinka, utan även fyllda med fina minnen. Jag längtar!

/M.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du får skynda dig att hämta dem bara, annars tar de slut!


(min nyfikenhet är stillad, nu vet jag var du ska göra din praktik, Markus har skvallrat)

Anonym sa...

Är receptet hemligt?

maja sa...

jag tror inte alls att receptet är hemligt... får väl se om jag kan sprida det till allmänheten här på bloggen kanske...

Anonym sa...

SKINKGIFFLAR CA 20 ST

5,5 - 6 DL VETEMJÖL
50 G MARGARIN (ej smält)
25 G JÄST
2 DL VATTEN, 37 gr
1 TSK SALT
1 TSK SOCKER

degen ska jäsa. Kavla ut och sporra trekanter som fylls med smakrik mjukost och skinka i små bitar.

vik ihop, jäs igen, pensla med ägg och strö över vallmofrö.

225 grader ca 10 - 15 minuter.

Anonym sa...

det där hade du ju kunnat tjäna pengar på helen. förstår inte att du bara slänger ut det sådär för allmän beskådan.

Anonym sa...

ursäkta min dumhet.. men är det alltså bullar med skinka och mjukost i?